Kuchári z EuroToques Slovensko varia pre Slovenský zväz biatlonu. Krásnou ukážkou spolupráce bol tréningový pobyt v Idre Fjäll vo Švédsku. Začalo sa to cestou autom zo Slovenska cez celé Poľsko, a odtiaľ loďou do Štokholmu. Po vylodení nasledovala ešte šesťhodinová cesta do cieľa. Navariť plnohodnotnú celodennú stravu pre 13 ľudí so špecifickými požiadavkami bolo zodpovednou úlohou, ktorej sa s radosťou zhostil náš kolega a člen združenia EuroToques Mário Ťapaj.
„Mali raňajky, obed, večeru, raňajky formou bufetu, na obed nikdy nechýbala polievočka, varil som naozaj z radosťou.“
… zveril sa po návrate Ťapaj. Obohatením bola prítomnosť sestier Fialkových, ktoré boli súčasťou výpravy. Ich náročná fyzická príprava bola vždy v jedálni odmenená pestrou a nutrične vyváženou stravou. Slovenskí biatlonisti si aj v ďalekom Švédsku mohli dopriať naše tradičné jedlá ako hovädzie varené s chrenovou omáčkou, no tešili si a aj cestovinám a rizotám.
„Vždy sa vrátili prázdne taniere.“
… potešil sa Mário Ťapaj, ktorý jedným dychom dodáva, že za odmenu po náročných tréningoch športovcom rád pripravil aj tiramisu, ovocné koláče, či obľúbené palacinky.
Dnes môžeme s hrdosťou povedať, že vynikajúce výsledky našich biatlonistov s istotou podporila aj domáca kuchyňa a pohodová atmosféra aj vďaka spolupráci s EuroToques Slovensko.
autor: Marian Lechan